Sabayone ze sektu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cukr krupice
  • 400 g Hroznové víno
  • 50 g Rozinky
  • 50 g Sušenky Club - máslové
  • 50 g Čokoláda hořká
  • 300 ml Víno šumivé (sekt)
  • 2 ks žloutek
  • 4 plátek Želatina plátková
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 1 mg
  • Draslík 261.1 mg
  • Vláknina 4067.5 mg
  • Vitamín A 4067.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 939.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr svaříme s vodou v poměru 1:1. Přidáme 100 ml sektu a žloutky a vyšleháme na vodní lázni do pěny.

  • 2

    Želatinu necháme nabobtnat ve vodě.

  • 3

    Zbytek sektu osladíme a svaříme. Přidáme citronovou šťávu a želatinu a necháme ztuhnout.

  • 4

    Sebayone dáme na talíř, kolem dokola rozložíme přepůlené hrozny a rozinky, nakrájené vinné želé, rozdrobíme sušenky a posypeme strouhanou čokoládou.

Komentáře k receptu