Osvěžující jahodová pěna s černým rybízem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 360 g Jahody zahradní
  • 110 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sirup javorový
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 polévková lžíce Rybíz černý
  • 3 polévková lžíce Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 62 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 254.2 mg
  • Vláknina 3600 mg
  • Vitamín A 3600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nasypeme práškovou želatinu, přidáme teplou vodu, rozmícháme a necháme ji nabobtnat. Mezitím omyté a odkapané jahody dáme do mísy, pak k nim přimícháme namočenou želatinu, přidáme vanilkový extrakt, lžičku javorového sirupu a tyčovým mixérem směs rozmixujeme.

  • 2

    V hrnci si přivedeme k varu trochu vody, na hrnec posadíme mísu, do ni dáme předem předšlehané bílky a nad parou je vyšleháme na tuhý sníh. Pak mísu se sněhem odstavíme z plotny a když pěna zchladne, postupně do ní metličkou zašleháme jahodovou směs.

  • 3

    Vzniklé pyré rozdělíme do misek, vložíme je do lednice, aby zatuhlo.

  • 4

    Před podáváním v misce rozmačkáme očištěný a omytý černý rybíz. Misky s jahodovou pěnou polijeme rozmačkaným rybízem a hned servírujeme.

Komentáře k receptu