Rýžovo-čokoládový puding

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 255 g Voda pitná
  • 50 g Pohanka
  • 75 g Lepkavá rýže
  • 30 g Čokoláda 70% kakao
  • 125 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička PROTEIN ČOKOLÁDOVÝ
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 289.5 mg
  • Vláknina 12738 mg
  • Vitamín A 12738 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 389 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži s pohankou dobře promyjeme, dáme ji do vyššího rendlíku, přilijeme vodu, přimícháme špetku soli a rýži s pohankou pomalu vaříme doměkka (přibližně 20 minut). Plotnu vypneme, ale rendlík necháme na plotně.

  • 2

    Za stálého míchání do horké směsi přimícháme horké mléko, jemně nastrouhanou kvalitní čokoládu (víc jak 70%), med a proteinový prášek. Mícháme do doby, až puding zhoustne.

  • 3

    Rozdělíme ho do misek, ozdobíme nastrouhanými mandlemi a servírujeme.

Komentáře k receptu