Perník s rozinkami

Hodnocení 6x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Čokoláda mléčno-oříšková
  • 150 g Hrozinky
  • 250 g Mléko polotučné
  • 350 g Mouka polohrubá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do perníku
  • 1 hrst Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Rum
  • 4 polévková lžíce Marmeláda brusinková
  • 12 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 23.3 mg
  • Draslík 176.4 mg
  • Vláknina 3893.3 mg
  • Vitamín A 3893.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve nalijeme do menšího hrnku mléko, krátce zahřejeme a vlijeme 12 lžic oleje s medem, když se směs rozpustí, odložíme jí stranou a necháme vychladnou na pokojovou teplotu. Rozinky zalijeme rumem a dáme stranou.

  • 2

    Mezitím v míse smícháme mouku, prášek do perníku, vanilkový cukr, kakao a cukr krupici.

  • 3

    Do vychlazeného mléka přidáme vejce a zamícháme, celé vlijeme do připravených sypkých přísad a smícháme na řidší těsto. Nakonec lehce vmícháme rozinky s rumem.

  • 4

    Hlubší plech vyložíme pečícím papírem a vlijeme těsto. Pečeme zhruba 45 - 50 minut, při 150°C. Když je perník upečený, necháme jej vychladnout a potřeme marmeládou, na kterou ozdobně naneseme rozpuštěnou čokoládu. Po půl hodině můžeme perník nakrájet a servírovat.

Komentáře k receptu