Řezy s fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 350 g Fíky sušené
  • 85 g Ořechy vlašské
  • 170 g Cukr moučkový
  • 85 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 400.3 mg
  • Vláknina 10801.2 mg
  • Vitamín A 10801.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si čtvercovou formu cca 30x20 cm, vyložíme ji pečícím papírem a pomažeme tukem. Troubu předehřejeme na 170°C. Fíky nakrájíme nahrubo. V míse našleháme cukr s vejci. Odděleně prosejeme mouku, smícháme se sypkými přísadami a po částech vmícháme do utřených vajec s cukrem. Poté do směsi přimícháme pokrájené fíky, posekané ořechy a koňak. Těsto vlijeme do připraveného pekáče a pečeme zhruba 40 minut, až je vršek těsta hnědý a pevný. Necháme vychladnout, a poté překlopíme na moučkovým cukrem posypaný pergamenový papír. Krájíme řezy.

Komentáře k receptu