Soustíčka z piniových oříšků - Džatbaksan

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 12 g Cukr krupice
  • 120 g Oříšky piniové
  • 5 ml Voda pitná
  • 2 ml Olej stolní
  • 28.5 ml Sirup pšeničný škrobový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 179.2 mg
  • Vláknina 2220 mg
  • Vitamín A 2220 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z piniových oříšků odřežeme vršky, oloupeme je promnutím v utěrce. Na pánvi smícháme škrobový sirup s cukrem a vodou a tuto směs zahřejeme. Po jedné minutě do této směsi vsypeme piniové oříšky a jednu minutu je mícháme se směsí na ohni.

  • 2

    Připravíme plát potravinářské fólie, který potřeme olejem. Na olej nalijeme uvařený piniový sirup, který tlakem rozválíme po celé ploše fólie a necháme vychladnout.

  • 3

    Nakonec směs na fólii rozkrájíme na požadované kousky a servírujme jako studený dezert.

Komentáře k receptu