Řezy s broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Kompot broskvový
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 75 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 150 g Cukr moučkový
  • 200 g Cukr moučkový
  • 20 g Kakao
  • 500 g Tvaroh měkký
  • 100 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 ks Vitacit
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1302 kcal
  • Sacharidy 162 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 153 g
  • Cholesterol 343 mg
  • Draslík 444.4 mg
  • Vláknina 6458 mg
  • Vitamín A 6458 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme vejce s cukrem a kakaovým práškem. Přimícháme vlažnou vodu, olej a prosátou mouku s kypřicím práškem. Vymícháme hladké těsto a vlijeme je na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. V mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 12 minut.

  • 2

    V mezičase připravíme krém. Utřeme máslo s cukrem do pěny, přimícháme žloutky, rum a tvaroh. Umícháme hladký krém.

  • 3

    Vychladlé upečené těsto potřeme tvarohovým krémem, poklademe půlkami okapaných kompotovaných broskví a přelijeme prochladlou polevou. Řezy necháme ztuhnout přes noc. Před podáváním krájíme řezy.

  • 4

    Na polevu rozmícháme ve vodě pudink s cukrem, přidáme Vitacit s pomerančovou příchutí a za stálého míchání svaříme.

Komentáře k receptu