Bezlepkové míša řezy s čokoládovou polevou

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Mouka bezlepková Jizerka
  • 250 g Cukr moučkový
  • 750 g Tvaroh měkký
  • 200 g Cukr moučkový
  • 180 g Hera
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 50 g Tuk ztužený
  • 1 ks Kypřící prášek bezlepkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • 0.4 cl Rum
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 816 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 64.5 mg
  • Draslík 20.6 mg
  • Vláknina 2587.5 mg
  • Vitamín A 2587.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 194.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka s bezlepkovým práškem do pečiva. Přidáme práškový cukr, 2 vejce, 2 lžíce oleje a 2 lžíce kakaa. Vše promícháme a přilijeme vlahé mléko. Znovu důkladně směs promícháme a nalijeme ji na plech vyložený pečícím papírem. Povrch těsta uhladíme, dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova přibližně 20 minut.

  • 2

    Mezitím připravíme tvarohovou náplň: V míse smícháme měkký tvaroh s prosátým moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, rozpuštěnou vlahou Herou a rumem. Tvarohový krém důkladně ručně vyšleháme.

  • 3

    Upečený vychladlý korpus potřeme tvarohovým krémem a dáme do chladničky zatuhnout.

  • 4

    Připravíme čokoládovou polevu: do hrnce s 0.5 litrem vody posadíme rendlík, do kterého rozlámeme čokoládu na vaření, přidáme pokrmový tuk a za stálého míchání nad parou čokoládu rozpustíme dohladka. Vzniklou polevu rozetřeme po tvarohovém krému a znovu korpus s krémem dáme do chladničky minimálně na 3 hodiny zatuhnout.

  • 5

    Hotový moučník nakrájíme na řezy a podáváme.

Komentáře k receptu