Margotkové řezy s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Cukr třtinový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 100 ml Rum
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 1 ks Čokoláda Margot
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 141.4 mg
  • Draslík 429 mg
  • Vláknina 8623.7 mg
  • Vitamín A 8623.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 108.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech s vysokým okrajem vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.

  • 2

    Omytá jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nastrouháme najemno. Čokoládu Margot nahrubo nastrouháme.

  • 3

    Do mísy vsypeme všechny sypké suroviny, přimícháme rozšlehaná vejce, Margotku, mléko, šlehačku, rum a olej. Vsypeme jablka a těsto pečlivě promícháme.

  • 4

    Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme zhruba 30 - 50 minut.

  • 5

    Upečené řezy hned potřeme kysanou smetanou, v níž jsme rozmíchali skořici. Necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu