Punčák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Cukr krupice
  • 120 g Cukr krupice
  • 350 g Cukr krupice
  • 170 g Mouka polohrubá
  • 170 g Mouka polohrubá
  • 250 g Cukr moučkový
  • 5 g Potravinářská barva
  • 250 ml Voda pitná
  • 30 ml Rum
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 polévková lžíce Marmeláda višňová
  • 2 polévková lžíce Marmeláda višňová
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 145 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 137 g
  • Cholesterol 277.7 mg
  • Draslík 120.7 mg
  • Vláknina 3145 mg
  • Vitamín A 3145 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech a formu o velikosti 17 cm x 22 cm vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.

  • 2

    Vodu s cukrem vaříme alespoň 7 minut, aby rozvar zhoustl, přidáme rum. Poté ho rozdělíme na dva díly, jeden obarvíme potravinářským barvivem načerveno a nažluto.

  • 3

    První těsto – bílky vyšleháme do pevné pěny, poté došleháme cukr, lehce vmícháme rozšlehané žloutky, mouku a horkou vodu. Těsto vlijeme na plech, urovnáme a pečeme dozlatova. Totéž těsto uděláme i do formy (vychladlé těsto potřeme marmeládou.

  • 4

    Upečený plát rozkrojíme na polovinu a jeden plát nakrájíme na čtverce, které střídavě namáčíme v rozvarech. Klademe střídavě do formy na těsto namazané marmeládou. Přiklopíme druhou polovinou plátu a zatížíme do druhého dne.

  • 5

    Poté vrchní plát potřeme marmeládou a přelijeme rumovou polevou.

  • 6

    Polevu připravíme tak, že do mísy prosejeme cukr a třeme do zhoustnutí s horkou vodou a rumem.

Komentáře k receptu