Marcipánové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 400 g Mandle
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 250 g Cukr krupice
  • 350 g Mouka polohrubá
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 200 g Marcipánová hmota surová
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 741 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 157.3 mg
  • Draslík 333.9 mg
  • Vláknina 10299 mg
  • Vitamín A 10299 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 9.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 2

    Smícháme máslo, vejce, cukr a špetku soli a ušleháme do husté pěny. Poté postupně přímícháme střídavě mléko a mouku smíchanou s kypřicím práškem.

  • 3

    Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a uhladíme. Pečeme cca 15min.

  • 4

    Mezitím na obložení smícháme máslo se zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a marcipánovou hmotou. Při mírné teplotě necháme směs rozpustit, ochutíme rumem a přidáme mandlové lupínky.

  • 5

    Vzniklou hmotu naneseme na předpečené těsto a na střední liště trouby pečeme ještě cca 20min.

Komentáře k receptu