Krémové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 460 g Listové těsto
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Cukr krupice
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Citrony
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 199.4 mg
  • Draslík 34.1 mg
  • Vláknina 2233 mg
  • Vitamín A 2233 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme mléko se smetanou, cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Těsně před bodem varu přidáme mouku prohnětenou s máslem a mícháme dokud se máslo nerozpustí a nevznikne konzistentní krém.

  • 2

    Odstavíme, vmícháme žloutky, poté přivedeme opět k varu a odstavíme.

  • 3

    Krém vlijeme do misky, posypeme trochou cukru, zakryjeme fólií a necháme zcela vychladnout.

  • 4

    Z poloviny těsta vyválíme obdélníkový plát, potřeme rozšlehaným vejcem, překryjeme zbytkem těsta vyváleným na stejný plát a znovu potřeme vejcem.

  • 5

    Rozkrojíme na cca 12 čtverců o straně 8cm, ty nakrojíme příčnými řezy a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 15min. Vyjmeme, posypeme moučkovým cukrem a dopečeme ještě cca 10min.

  • 6

    Hotové řezy necháme vychladnout, překrojíme na polovinu, naplníme krémem a podáváme.

Komentáře k receptu