Pražský dort se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Máslo čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 500 g Cukr moučkový
  • 500 g Cukr moučkový
  • 300 g Marmeláda malinová
  • 1 ks Citrony
  • 0.25 ks Pomeranče
  • 15 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2187 kcal
  • Sacharidy 262 g
  • Tuky 112 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 191 g
  • Cholesterol 1033.9 mg
  • Draslík 318.5 mg
  • Vláknina 10996.7 mg
  • Vitamín A 10996.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 107.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku s cukrem a strouhanou pomerančovou kůrou. Přidáme pět žloutků a utřeme. Poté vmícháme deset celých vajec, znovu utřeme, po kapkách vlijeme rozpuštěné, prochladlé máslo a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z pěti bílků.

  • 2

    Těstem naplníme tři formy různé velikosti, které vymažeme máslem a vysypeme moukou. Složíme je na plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

  • 3

    Hotové dorty vyklopíme, necháme vychladnout, potřeme marmeládou a bílou polevou a necháme oschnout. Složíme na sebe, dozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.

  • 4

    Polevu umícháme z cukru, šťávy vymačkané z citronu a vroucí vody dle potřeby.

Komentáře k receptu