Sacherův dort s kávovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Čokoláda hořká
  • 60 g Mandle
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Cukr krupice
  • 120 g Džem rybízový
  • 120 g Poleva čokoládová
  • 120 g Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Káva Espresso
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.125 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 308.3 mg
  • Draslík 199.3 mg
  • Vláknina 3704.6 mg
  • Vitamín A 3704.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru a vanilku a třeme cca 25 minut. Poté vmícháme nastrouhanou čokoládu, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané mandle a mouku.

  • 2

    Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme cca 45-60 minut.

  • 3

    Mezitím si připravíme krém - svaříme cukr ve vodě do husté směsi, přidáme černou kávu, necháme projít varem a pak vychladnout. Mezitím utřeme máslo a do něj za stálého míchání přilijeme prochladlý cukrový sirup.

  • 4

    Hotový korpus na dort necháme vychladnout, rozkrojíme, naplníme krémem, džemem a přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu