Mléčný rosol

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jahody zahradní
  • 50 g Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 4 ks Cukr kostkový
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 5 mg
  • Draslík 38.5 mg
  • Vláknina 1000 mg
  • Vitamín A 1000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 310.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1,5 dl mléka přivedeme k varu a přidáme kostkový cukr.

  • 2

    Ve zbylém mléce rozmícháme solamyl a za stálého míchání ho přilijeme do vroucího mléka. Přidáme vanilkový cukr, odstavíme z ohně a necháme prochladnout.

  • 3

    Směs nalijeme do formiček a uložíme v chladu.

  • 4

    Před podáváním ozdobíme rosol čerstvými jahodami a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu