Jablka zapékaná s brusinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 184.1 mg
 - Draslík 273.7 mg
 - Vláknina 8810.5 mg
 - Vitamín A 8810.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze tří bílků a cukru ušleháme pevný sníh, do kterého nalijeme rozmíchané žloutky, vmícháme mouku. Těsto dáme na pánvičku, vymaštěnou máslem.
 - 
                                2
Oloupaná a jádřinců zbavená jablka posadíme do těsta, do otvorů v nich nalijeme brusinkový kompot. Jablka před pečením mírně posypeme skořicí.
 - 
                                3
Dezert pečeme v troubě do růžova a porcujeme tak, aby v každé porci bylo celé jablko i kousek těsta.