Čokoládový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 100 g Cukr krupice
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 418.5 mg
  • Draslík 256.8 mg
  • Vláknina 4220 mg
  • Vitamín A 4220 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vařícího mléka přidáme máslo (100 g), mouku a za stálého míchání povaříme. Potom přidáme nastrouhanou čokoládu, cukr a znovu za stálého míchání dobře prohřejeme.

  • 2

    Do vychladlé směsi zamícháme postupně 6 žloutků, ochutíme ji vanilkovým cukrem a vmícháme sníh ušlehaný ze 6 bílků.

  • 3

    Hmotu plníme do formy vymazané máslem a povrch posypeme plátky mandlí. Pečeme asi 30 minut.

Komentáře k receptu