Higos rellenos

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 120 g Mandle
  • 175 g Med včelí
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Sherry brandy
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 18 ks Fíky sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 70.8 mg
  • Draslík 404.9 mg
  • Vláknina 11943.4 mg
  • Vitamín A 11943.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sherry, med, skořici, sušené fíky a 375 ml vody dáme do rendlíku, přivedeme k varu, zmírníme oheň, vaříme 10 minut. Odstavíme a necháme 3 hodiny odpočívat. Fíky vyndáme, omáčku uchováme pro pozdější využití.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180°C. Rendlík s omáčkou dáme znovu na oheň a zvolna vaříme 5 minut, aby omáčka zhoustla. Odstavíme. Pomocí nůžek odstraníme z fíků stopky, do každého vyřízneme menší otvor. Do každého fíku vložíme jednu oloupanou mandli a pár úlomků čokolády.

  • 3

    Plněné fíky přendáme na plech, pečeme 15 minut, dokud se čokoláda nerozteče.

  • 4

    Servírujeme tři fíky na osobu, zalité trochou sirupu a ozdobené šlehačkou.

Komentáře k receptu