Banánová hnědá Betty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
 - Sacharidy 109 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 49 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 109 g
 - Cholesterol 27 mg
 - Draslík 1298 mg
 - Vláknina 21732.8 mg
 - Vitamín A 21732.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z pomerančů nastrouháme lžičku kůry a vymačkáme 175 ml šťávy. Banány oloupeme a nakrájíme na špalíčky.
 - 
                                2
Do pánve dáme cukr, tři lžíce pomerančové šťávy, 30 g másla a zahříváme, až směs dostane karamelovou barvu. Přidáme nakrájené banány a obalíme je ve směsi. Odstavíme. Polovinu banánů rozdělíme do 6 zapékacích misek, posypeme lžící strouhanky a navrch dáme zbytek banánů. Polijeme dvěma lžícemi pomerančové šťávy do každé misky.
 - 
                                3
Do zbytku strouhanky přimícháme ovesné vločky, hnědý cukr, skořici a zbytek másla. Vytvoříme větší hrudky a posypeme povrch banánů.
 - 
                                4
Misky dáme na plech a pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 200°C. Podáváme teplé.