Ovoce s pomerančovým sirupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 93 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 328.2 mg
 - Vláknina 17364.9 mg
 - Vitamín A 17364.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1776.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu, smícháme s cukrem, pomalu povaříme. Přidáme vanilkové lusky, badyán, hřebíčky, nové koření a skořici a nezakryté svaříme na sirup. Necháme vychladnout, odstraníme koření.
 - 
                                2
Jahody omyjeme, očistíme a podle velikosti rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Meloun oloupeme, dužinu nakrájíme na tenké špalíčky. Jeden pomeranč oloupeme a rozebereme na dílky. Hroznové víno očistíme, omyjeme, rozpůlíme a vybereme jadérka. Plody mochyně vybereme ze slupky a omyjeme. Mátu omyjeme a otrháme lístky. Všechny přísady vložíme do mísy, promícháme a pokapeme likérem.
 - 
                                3
Podáváme se sirupem.