Pomerančové želé se sektem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 150 g Jogurt bílý
  • 250 ml Pomerančová šťáva
  • 200 ml Víno šumivé (sekt)
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ks Pomeranče
  • 1 ks Máta
  • 5 plátek Želatina bílá plátky
  • 1 polévková lžíce Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 30.8 mg
  • Draslík 495.8 mg
  • Vláknina 9775.6 mg
  • Vitamín A 9775.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 128.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 417.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Želatinu necháme změknout ve studené vodě. Pomeranče oloupeme, dílky vykrojíme a zbavíme tenké slupky. Šťávu necháme okapat do misky. Dílky pomeranče rozdělíme do sklenic a postavíme do chladničky.

  • 2

    Zachycenou šťávu smícháme se šťávou z červených pomerančů a cukrem a mírně ohřejeme. Želatinu vymačkáme a za stálého míchání ji rozpustíme v horkém ovocném roztoku. Necháme 5 minut vychladnout.

  • 3

    Přimícháme sekt a touto směsí zalijeme pomeranče ve sklenicích. Přikryjeme a dáme na 5 hodin ztuhnout do chladničky.

  • 4

    Ze smetany s vanilkovým cukrem vyšleháme tuhou šlehačku. Jogurt rozmícháme s citronovou šťávou a přidáme šlehačku. Meduňku opláchneme a osušíme. Na každou porci želé dáme kopeček jogurtové šlehačky a zdobíme lístky máty.

Komentáře k receptu