Pomerančové želé s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 812.1 mg
 - Vláknina 10500 mg
 - Vitamín A 10500 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 218.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pomeranče oloupeme a odkrojíme i bílou slupku. Dílky pomeranče rozdělíme nad džbánkem, abychom zachytili šťávu.
 - 
                                2
Pomeranč rozdělíme do misek a několik dílků ponecháme na ozdobu.(Potřebujeme 900 ml pomerančové šťávy, můžeme ji dolít džusem.)
 - 
                                3
Plátky želatiny necháme bobtnat v misce s 50 ml pomerančové šťávy asi 10 minut. Potom chvíli mícháme nad párou, aby se želatina rozpustila. Vmícháme ji do šťávy a nalijeme do misek na dílky pomeranče.
 - 
                                4
Želé necháme asi 2 hodiny v chladničce ztuhnout.
 - 
                                5
Při podávání ozdobíme zbylými dílky pomeranče a kopečkem řeckého jogurtu.