Banánová rýže s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Liči
  • 200 g Rýže carnaroli
  • 600 g Kokos strouhaný
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Banány
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Papája zralá
  • 0.5 ks Meloun žlutý
  • 0.25 l Pomerančová šťáva
  • 1 dl Rum
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1415 kcal
  • Sacharidy 153 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 968.8 mg
  • Vláknina 12286.2 mg
  • Vitamín A 12286.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přivedeme k varu mléko s kokosem a poté necháme 30 minut táhnout. Procedíme přes síto, do mléka nasypeme cukr a rýži a opět přivedeme k varu. Vaříme přiklopené při mírné teplotě asi 20 minut.

  • 2

    Dva banány podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Společně se žloutkem vmícháme do rýže. Z bílku našleháme sníh, který opatrně vmícháme do rýže.

  • 3

    Připravenou rýžovou hmotou naplníme formičky vypláchnuté studenou vodou a vložíme do chladu.

  • 4

    Zahřejeme pomerančovou šťávu a zbylé babány nakrájíme na plátky. Oloupeme papáju, vyjmeme semena a dužninu nakrájíme na kostičky. Oloupeme liči, vyjmeme semena a kulatým vykrajovačem vydlabeme dužninu z melounu.

  • 5

    Ovoce přidáme do horké pomerančové šťávy a necháme vychladnout. Podle chuti přilijeme rum. Rýži vyklepneme z formiček a podáváme s připraveným ovocem.

Komentáře k receptu