Jogurt s ovesnými vločkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 100 g Kompot hruškový
  • 60 g Meruňky sušené
  • 20 g Ořechy vlašské
  • 60 g Ovesné vločky
  • 20 g Čokoláda mléčná
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Jablka
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 dl Jogurt bílý choceňský smetanový
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 488.3 mg
  • Vláknina 11303.8 mg
  • Vitamín A 11303.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky dobře promyjeme, dáme do mísy, zalijeme 2 dl vody a necháme nabobtnat asi 1 hodinu.

  • 2

    Mezitím omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme 2 velká jablka, která dáme do druhé misky, posypeme cukrem a skořicí, promícháme s medem a pokapeme citronovou šťávou. Hrozinky promyjeme pod tekoucí vodou a přidáme k jablkům. Sušené meruňky omyjeme, pokrájíme na poloviny a smícháme s jablky. K jablkům přidáme pokrájené hrušky z kompotu.

  • 3

    Vše smícháme s ovesnými vločkami, nakonec přimícháme smetanový jogurt.

  • 4

    Ovesné vločky s jogurtem dáme do kompotových misek, ozdobíme vlašskými ořechy, posypeme nastrouhanou mléčnou čokoládou a podáváme.

Komentáře k receptu