Zapečené broskve s muškátovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 370.2 mg
 - Draslík 497.6 mg
 - Vláknina 8555 mg
 - Vitamín A 8555 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.4 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté broskve krátce spaříme v hrnci s vroucí vodou, vyjmeme do ledové vody a oloupeme.
 - 
                                2
Oloupané broskve rozpůlíme, vypeckujeme a každou polovinu rozkrojíme na 3 dílky. Spolu s fíky nakrájenými na čtvrtky rozložíme do zapékací formy a posypeme vanilkovým cukrem, kardamomem, citronovou kůrou a zakapeme citronovou šťávou. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a ovoce pečeme asi 20 minut.
 - 
                                3
V horké vodní lázni vyšleháme žloutky s cukrem a vínem do pěny.
 - 
                                4
Vinnou pěnou přelijeme pečené ovoce a vložíme asi na 1/2 minuty pod rozpálený gril v troubě.
 - 
                                5
Dezert podáváme teplý.