Nákyp kokosový se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 50 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 168.9 mg
 - Draslík 28 mg
 - Vláknina 8917 mg
 - Vitamín A 8917 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme misky z varného skla - 8 kusů. Do malého hrnce nasypeme krystalový cukr a vodu, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme, až se směs zabarví do zlatohnědé barvy.
 - 
                                2
Hrnec odstavíme a jeho dno dáme do nádoby se studenou vodou. Na dno připravených varných misek nalijeme karamel.
 - 
                                3
Do hrnce, ve kterém jsme připravovali karamel, přidáme vodu, kokos a zahříváme, dokud se kokos nerozpustí. Do misky dáme celá vejce, žloutky, moučkový cukr a našleháme. Přidáme horké kokosové mléko a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přimícháme smetanu a přecedíme směs do džbánku.
 - 
                                4
Misky dáme do pekáče a nalijeme do pekáče studenou vodu, aby dosahovala do poloviny misek. Do misek s karamelem nalijeme směs na nákyp, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě pečeme při 150 stupních Celsia 40 minut.
 - 
                                5
Poté vyndáme misky z trouby, dáme vychladnout a poté je dáme přes noc do lednice.
 - 
                                6
Při podávání je vyklopíme na talíř a podáváme posypané kokosem.