Rebarbora pečená s drobenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Reveň (Rebarbora)
  • 500 g Jablka
  • 90 g Cukr třtinový
  • 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 125 g Cukr krupice
  • 40 g Ořechy lískové
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 455.9 mg
  • Vláknina 11599.5 mg
  • Vitamín A 11599.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na dlouhé kousky 2,5 cm nakrájíme rebarboru a dáme do hrnce. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Přidáme s pomerančovou kůrou a šťávou k rebarboře. Přivedeme k varu a vaříme, dokud ovoce nezačne měknout.

  • 2

    Přidáme cukr, skořici a směs přendáme do zapékací mísy, aby byla více než ze 2/3 plná.

  • 3

    Mouku nasypeme do mísy a zpracujeme s máslem na drobenku. Vmícháme cukr a mleté oříšky.

  • 4

    Rovnoměrnou vrstvu rozprostřeme na ovoce a v předehřáté troubě pečeme, než vršek zhnědne, při teplotě 200°C.

  • 5

    Podáváme jak teplé, tak studené.

Komentáře k receptu