Vařený kávový nákyp v páře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 86 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Tuk
  • 0.45 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Kávový extrakt - tekutý
  • 1 kávová lžička Kakao
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 128.6 mg
  • Draslík 71.6 mg
  • Vláknina 812.4 mg
  • Vitamín A 812.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pudinkovou formu lehce vymažeme. Utřeme tuk s cukrem do pěny, přidáme vejce a ušleháme. Vmícháme postupně mouku, prášek do pečiva, přidáme mléko a kávovou příchuť a vymícháme vláčné těsto.

  • 2

    Těsto vlijeme do připravené formy, zakryjeme fólií a na to ještě hliníkovou fólií, převážeme nahoře provázkem a formu dáme do pařáku. Přikryté vaříme v páře 75 minut.

  • 3

    Do pánve dáme mléko, třtinový cukr, kakaový prášek a prohřejeme, až se cukr rozpustí. Smícháme solamyl se 4 lžícemi studené vody a přidáme do pánve. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Povaříme 1 minutu.

  • 4

    Nákyp překlopíme na ohřátou servírovací mísu a přelijeme omáčkou.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu