S hnědým cukrem pavlova

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr třtinový
  • 175 g Maliny
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Ocet malinový
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1.5 dl Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Želé rybízové
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 139.6 mg
  • Vláknina 5700.5 mg
  • Vitamín A 5700.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 160°C předehřejeme troubu a připravíme si velký plech vyložený pečícím papírem.

  • 2

    Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme solamyl a ocet. Přidáváme postupně cukr a šleháme, dokud není směs hustá a hladká.

  • 3

    Směs rozdělíme na 4 díly a umístíme na plech tak, aby mezi nimi bylo dost místa. Každý díl rozetřeme do kruhu o průměru 10 cm a pečeme 45 minut. Poté necháme vychladnout.

  • 4

    Do pánve dáme rybízové želé a pomerančovou šťávu a mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme vychladnout 10 minut.

  • 5

    Každou pavlovu sloupneme z papíru a přendáme na dezertní talíř. Potřeme jogurtem a posypeme malinami. Polijeme ovoce rybízovým želé a podáváme.

Komentáře k receptu