Korejské smažné koláčky polévané medovým sirupem
Suroviny
- 38 g Med včelí
 - 151 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 g Sůl
 - 0.5 g Skořice mletá
 - 0.5 g Skořice mletá
 - 50 g Oříšky piniové
 - 0.1 g Pepř bílý
 - 300 g Cicimek
 - 300 ml Med včelí
 - 250 ml Olej stolní
 - 8 ml Sirup zázvorový
 - 26 ml Olej sezamový
 - 30 ml Víno rýžové čínské
 - 1 kávová lžička Dýňová semínka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1179 kcal
 - Sacharidy 116 g
 - Tuky 79 g
 - Sodík 103 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 89 g
 - Cholesterol 35 mg
 - Draslík 319.2 mg
 - Vláknina 4069.9 mg
 - Vitamín A 4069.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.3 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cicimky otřeme vlhkou utěrkou a z jejich dužiny vykrájíme květinové tvary. Piniové ořechy očistíme, rozkrájíme je podélně, dýňová semena promneme v utěrce.
 - 
                                2
Z prosáté mouky, sezamového oleje, medu, rýžového vína a zázvorového sirupu umícháme opatrně těsto, které ochutíme solí a pepřem, rozválíme, vyválený plát těsta několikrát přeložíme přes sebe - více než třikrát. Nakonec ho rozválíme na tloušťku asi půl centimetru, z tohoto plátu vykrájíme čtverečky o hraně přibližně 3,5 cm. Vykrájené čtverečky smažíme na rozpáleném oleji v pánvi; když smažící se čtverečky vyplavou na hladinu oleje, smažíme je ještě dalších 10 minut. Hotové kousky necháme okapat, poté je namáčíme v připraveném medovém sirupu. Nakonec čtverečky ozdobíme piniovými oříšky, cicimky a dýňovými semeny. Koláčky podáváme studené jako dezert.
 - 
                                3
Medový sirup připravíme smícháním medu a skořice.