Hrušky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 91.7 mg
 - Draslík 502.5 mg
 - Vláknina 32897.3 mg
 - Vitamín A 32897.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrole svaříme vodu s vínem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou, skořicí a cukrem. Malé hrušky oloupeme (stopky neodkrojíme) a vložíme do vroucí směsi. Na mírném plameni zahříváme zhruba 20 minut. Poté hrušky vyjmeme a necháme vychladit.
 - 
                                2
Smetanu ušleháme s trochou vinné směsi a na miskách zdobíme hrušky.