Lesní ovoce s citronovým přelivem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 64 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 217 mg
 - Draslík 163.2 mg
 - Vláknina 16700 mg
 - Vitamín A 16700 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ovoce opláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Do hrnce nasypeme 100g cukru a pomalu rozpouštíme, dokud nevznikne karamel. Do hrnce přidáme víno, ovoce a vaříme, dokud se víno téměr neodpaří.
 - 
                                2
Stranou si oddělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme s 20 g cukru a umícháme do hladka. Přidáme šťávů z citronu a nadrobno nasekanou citronovou kůru.
 - 
                                3
Bílky ušleháme do sněhu, přidáme zbytek cukru, citronovou šťávu s kůrou z druhého citronu a smetanu. Bílky smícháme se žloutky a šleháme tak dlouhou, dokud směs neztuhne, poté ji dáme do malých forem a necháme zatuhnout v ledničce.
 - 
                                4
Ovoce rozložíme na talíř a přidáme obsah formiček. Na ozdobu použijeme větvičku levandule.