Borůvky se žloutkovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 135.2 mg
 - Draslík 129.4 mg
 - Vláknina 5725 mg
 - Vitamín A 5725 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
 - 
                                3
V hrnci smícháme mléko s cukrem, žloutky a moukou a na mírném ohni za stálého míchání necháme směs zhoustnout. Pak hrnec odstavíme a přimícháme sníh z bílků.
 - 
                                4
Do misek dáme borůvky, zalijeme je žloutkovým krémem a na něj ještě několik borůvek rozsypeme. Misky dáme do chladna a servírujeme, až když krém ztuhne.