Studený hruškový dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 135 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 133.2 mg
 - Vláknina 9854.3 mg
 - Vitamín A 9854.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce s vodou přidáme citrónovou šťávu, vanilkový cukr, přisypeme skořici, vložíme hřebíček a nakonec med. Vše dobře zamícháme a na silném ohni přivedeme k varu. Do vroucí vody dáme oloupané hrušky a povaříme je přibližně 10 minut z obou stran. Měkké hrušky vybereme ze sirupu a necháme je vychladnout a okapat.
 - 
                                2
Sirup, ve kterém se vařily hrušky, přivedeme opět k varu a vyvaříme asi na půlku. Necháme trochu vychladit a vmícháme do sirupu ovocnou želatinu. Důkladně promícháme, aby nezůstaly hrudky, ale hladká hmota.
 - 
                                3
Uvařené hrušky nakrájíme na širší plátky. Naskládáme je na dno skleněných dezertních sklenek, zalijeme připraveným želé, potom zase plátky hrušek. Hotové poháry dáme do lednice vychladit a ztuhnout.
 - 
                                4
Těsně před servírováním poháry ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.