Bernský meruňkový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 600 g Meruňky
  • 400 g Tvaroh jemný
  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Citronová kůra
  • 20 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 80 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 193 mg
  • Draslík 966.5 mg
  • Vláknina 7320 mg
  • Vitamín A 7320 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky utřeme s tvarohem, cukrem, citronovou kůrou a šťávou do pěny. Přidáme maizenu a kypřící prášek, meruňky bez pecky nakrájené na čtvrtky. Nakonec zapracujeme tuhý sníh z bílků. Pekáč vymažeme bohatě máslem, naplníme tvarohovou hmotou a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut. Ozdobit můžeme jednotlivé porce plátky čerstvých meruněk.

Komentáře k receptu