Dezert s hruškami a sladkou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 50 g Skořice celá
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 500 ml Víno bílé
  • 500 ml Zmrzlina vanilková
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 4 ks Hrušky
  • 0.5 ks Citrony
  • 4 cl Hruškovice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 118 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 118 g
  • Cholesterol 60.6 mg
  • Draslík 731.6 mg
  • Vláknina 29461 mg
  • Vitamín A 29461 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a oloupeme hrušky, odstraníme jádřinec a zakapeme hrušky citronovou šťávou.

  • 2

    Do hrnku vlijeme víno, přidáme cukr, zázvor, skořici a nastrouhanou kůru z poloviny chemicky neošetřeného citronu. Vše svaříme na sirup.

  • 3

    Do sirupu vložíme hrušky a vaříme na mírném plameni 8 minut. Pak odstavíme hrnek z plotny a necháme hrušky vychladnout.

  • 4

    Na malé kousky rozlámeme čokoládu. Vložíme ji do menšího hrnku. Přilijeme k ní smetanu a pálenku a za stálého míchání čokoládu rozpustíme při mírné teplotě.

  • 5

    Talířky posypeme cukrem. Doprostřed talířků vložíme vždy dvě poloviny hrušek. Na každou z nich položíme kopeček vanilkové zmrzliny.

  • 6

    Promícháme čokoládovou omáčku a přelijeme s ní hrušky.

Komentáře k receptu