Broskve v karamelu a rumové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 53 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 322.8 mg
 - Draslík 430.6 mg
 - Vláknina 5460 mg
 - Vitamín A 5460 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.3 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Broskve omyjeme a rozpůlíme, zbavíme pecky.
 - 
                                2
Máslo rozpustíme s třtinovým cukrem, do cukrové hmoty dáme řezem dolů broskve a zahříváme až do zkaramelizování, poté otočíme a necháme máčet ještě dalších 5 minut. Broskve poté rozdělíme na talíře. Vejce, žloutky, rum, cukr a citronovou šťávu šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí, cca 5 minut. Omáčka se nesmí začít vařit! Rumovou omáčkou přelijeme zkaramelizované broskve a ihned servírujeme.