Hrušky na víně s černým rybízem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr moučkový
  • 100 g Kompot rybízový
  • 600 g Hrušky
  • 8 g Badyán
  • 600 ml Víno červené
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Likér Maraschino (Maraska)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 380.5 mg
  • Vláknina 10850 mg
  • Vitamín A 10850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky rozkrojíme napůl, vykrojíme jádřince, oloupeme. Do hrnce vlijeme červené víno, přidáme citronovou šťávu, cukr, badyán a přivedeme k varu. Do hrnce vložíme půlky hrušek a povaříme 20 minut. Hrušky vyjmeme, tekutinu vyvaříme o polovinu, zakápneme likérem, přidáme černý rybíz z kompotu, prohřejeme.

  • 2

    Hrušky upravíme do kompotových misek a zalijeme sirupem z hrnce. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu