Banány máčené v čokoládovo-fíkovém krému
Suroviny
- 50 g Mandle
 - 4 ks Banány
 - 4 ks Fíky čerstvé
 - 1 ks Grapefruity
 - 1 ks Vanilkový lusk
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Sirup javorový
 - 3 polévková lžíce Svatojánský chléb - karobový prášek světlý
 - 3 polévková lžíce Olej kokosový
 - 2 polévková lžíce Slunečnice loupaná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 973 kcal
 - Sacharidy 186 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 14 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 172 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2490.8 mg
 - Vláknina 64303 mg
 - Vitamín A 64303 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 132.4 mg
 - Vitamín E 7.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem si namočíme do studené vody loupané mandle. Druhý den je promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a osušíme je. Poté je posekáme na malé kousky a dáme je do mísy. Přidáme k nim posekaná slunečnicová semínka. V druhé misce smícháme javorový sirup a šťávu z jednoho grapefruitu.
 - 
                                2
Pak si připravíme čokoládovou polevu: pokrájené omyté zralé fíky dáme do mixéru, přidáme tekutý kokosový olej, karobový prášek, vyškrabaná semínka z jednoho vanilkového lusku, vodu a vše rozmixujeme na jemný kakaový krém. Krém rozdělíme do dvou misek.
 - 
                                3
Zralé oloupané banány napíchneme na špejle, potřeme je připraveným sirupem, pak je obalíme v rozsekaných mandlích se semínky a dáme na na talíře. Ke každé porci dáme misku s čokoládovým krémem.
 - 
                                4
Obalené banány s mandlemi si namáčíme do krému. Dobrou chuť.