Kysané mléko s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hroznové víno
  • 70 g Corn flakes - kukuřičné
  • 500 ml Mléko acidofilní
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Ořechy burské pražené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 283.9 mg
  • Vláknina 3396.7 mg
  • Vitamín A 3396.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Do mísy nalijeme kyselé mléko, přidáme citronovou kůru, vanilkovou dřeň a cukr. Metlou vše ušleháme do krému.

  • 2

    Krém a omyté, rozpůlené hrozny bez peciček střídavě klademe ve vrstvách do větší misky. Vrchní vrstvu tvoří víno. Povrch posypeme kukuřičnými lupínky smíchanými s medem a arašídy.

Komentáře k receptu