Jogurtový parfait s třešněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Kompot třešňový
  • 200 g Jogurt bílý
  • 200 g Mascarpone
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 2 ks Želatina bílá plátky
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 67.1 mg
  • Draslík 150.4 mg
  • Vláknina 1345 mg
  • Vitamín A 1345 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kompotované třešně (12 ks necháme stranou) nakrájíme na kousky. Jogurt smícháme s mascarpone, cukrem, vanilkovým cukrem, nakrájenými třešněmi, citronovou a pomerančovou šťávou.

  • 2

    Želatinu namočíme do studené vody na 10 minut, rozpustíme podle návodu a vmícháme do jogurtové směsi.

  • 3

    4 formičky na parfait (nebo šálky) opatříme manžetami z pergamenového papíru tak, aby vyčníval 3 cm přes okraj. Formičky naplníme připraveným krémem a dáme mrazit na 60 minut.

  • 4

    Manžety odstraníme a parfait ozdobíme zbylými třešněmi.

Komentáře k receptu