Smetanová srdíčka s malinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cukr moučkový
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Maliny
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Máta
  • 4 plátek Želatina bílá plátky
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 37.3 mg
  • Draslík 133.8 mg
  • Vláknina 17199.9 mg
  • Vitamín A 17199.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky želatiny necháme nabobtnat ve studené vodě. Smetanu, mléko, skořici, cukr a citronovou kůru zvolna povaříme asi 5 minut. Odstavíme z ohně a v horké směsi rozpustíme vymačkanou želatinu. Procedíme přes husté síto.

  • 2

    Směs nalijeme do 4 máslem vymazaných a moučkovým cukrem vysypaných formiček ve tvaru srdíčka. Vložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny.

  • 3

    Omyté maliny necháme okapat. Polovinu rozmixujeme, prolisujeme hustým sítem a přimícháme vanilkový cukr.

  • 4

    Formičky krátce ponoříme do horké vody a obsah vyklopíme na talířky. Obložíme zbylými malinami a malinovým protlakem. Dezert ozdobíme lístky máty.

Komentáře k receptu