Hrušky na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 225 g Cukr krupice
  • 570 ml Víno červené
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Skořice celá
  • 6 ks Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 319.5 mg
  • Vláknina 17223.3 mg
  • Vitamín A 17223.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V zapékací nádobě nebo hluboké pánvi přivedeme k varu víno, citrónovou šťávu s kůrou, cukr a skořici. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí, potom prudce vaříme 1 minutu.

  • 2

    Hrušky podélně oloupeme a odstraníme bubáka. Hrušky postavíme do slabě vroucího vína stopkami nahoru. Pomalu vaříme 20 minut, až budou hrušky měkké. Pokud sirup hrušky celé nezakryje, vaříme je položené na boku, poléváme a obracíme. Hrušky necháme v sirupu zchladit a vyndáme je, až když jsou vlažné. Skořici a citrónovou kůru vyjmeme.

  • 3

    Pokud je sirup stále řídký, vyndáme z něj hrušky, část vyvaříme. Sirup nalijeme na hrušky. Podáváme teplé nebo necháme zchladit v lednici. Můžeme zdobit šlehačkou a lupínky pražených mandlí.

Komentáře k receptu