Jahodový parfait

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jahody zahradní
  • 750 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 g Cukr krupice
  • 60 ml Likér pomerančový
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Ztužovač šlehačky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 824 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 206.3 mg
  • Draslík 186.8 mg
  • Vláknina 4900 mg
  • Vitamín A 4900 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jahody nahrubo nakrájíme a povaříme je s pomerančovou šťávou, kůrou a 50g cukru asi 3 minuty. Rozmixujeme, protřeme sítem a necháme stranou.

  • 2

    Smetanu se ztužovačem a 75g cukru ušleháme dotuha. Vmícháme jahodové pyré, pomerančový likér a naplníme do obdélníkové formy vyložené fólií. Uložíme do chladničky na 8 hodin.

  • 3

    Potom formu krátce postavíme do horké vody, parfait vyklopíme na mísu a nakrájíme na plátky.

  • 4

    Dezert můžeme obložit půlkami jahod nebo plátky kiwi.

Komentáře k receptu