Medové hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Hrušky
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 0.25 l Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Pistácie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 368.7 mg
  • Vláknina 11246.2 mg
  • Vitamín A 11246.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky oloupeme, podélně rozpůlíme a odstraníme jádřince.

  • 2

    Rozložíme vedle sebe do zapékací mísy, řezem dolů. V misce smícháme pomerančovou šťávu, med, mletý zázvor a směs nalijeme na hrušky.

  • 3

    Poklademe je ještě vločkami másla a vložíme do trouby.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 190°C po dobu 20 - 30 minut, až jsou měkké.

  • 5

    Pečené hrušky i se šťávou přendáme na dezertní misky, posypeme nasekanými pistáciemi nebo mandlemi a ihned podáváme.

  • 6

Komentáře k receptu