Zapékané lesní ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 200 g Tvaroh tučný
  • 300 g Lesní plody - mražené
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 148.2 mg
  • Draslík 75.4 mg
  • Vláknina 6850 mg
  • Vitamín A 6850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 153.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Míchané drobné ovoce propláchneme a necháme okapat.

  • 2

    Z celého citrónu nastrouháme kůru a z půlky vymačkáme šťávu. Ovoce promícháme s jednou lžící cukru a citrónovou šťávou. Necháme 15 minut stát.

  • 3

    Vejce rozšleháme, smícháme s tvarohem, třemi lžícemi cukru a citrónovou kůrou. Čtyři zapékací misky vymažeme máslem.

  • 4

    Ovoce i se šťávou rozdělíme do misek, přelijeme tvarohem a zapékáme v předehřáté troubě na 250°C při horním ohřevu asi 15-20 minut. Asi po 10 minutách povrch pocukrujeme.

  • 5

    Hotové ovoce podáváme horké.

Komentáře k receptu