Banánová hnědá Betty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 45 g Cukr krupice
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 25 g Strouhanka
  • 45 g Cukr třtinový
  • 20 g Ovesné vločky
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Pomeranče
  • 6 ks Banány
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 1298 mg
  • Vláknina 21732.8 mg
  • Vitamín A 21732.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pomerančů nastrouháme lžičku kůry a vymačkáme 175 ml šťávy. Banány oloupeme a nakrájíme na špalíčky.

  • 2

    Do pánve dáme cukr, tři lžíce pomerančové šťávy, 30 g másla a zahříváme, až směs dostane karamelovou barvu. Přidáme nakrájené banány a obalíme je ve směsi. Odstavíme. Polovinu banánů rozdělíme do 6 zapékacích misek, posypeme lžící strouhanky a navrch dáme zbytek banánů. Polijeme dvěma lžícemi pomerančové šťávy do každé misky.

  • 3

    Do zbytku strouhanky přimícháme ovesné vločky, hnědý cukr, skořici a zbytek másla. Vytvoříme větší hrudky a posypeme povrch banánů.

  • 4

    Misky dáme na plech a pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 200°C. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu