Zapékané pomeranče s tvarohovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh jemný
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 90 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 3 ks Pomeranče
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Ořechy lískové
  • 3 polévková lžíce Likér pomerančový
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 4 polévková lžíce Zmrzlina vanilková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 137.5 mg
  • Draslík 388.6 mg
  • Vláknina 9878.5 mg
  • Vitamín A 9878.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, zalijeme likérem a necháme marinovat. Tvaroh, žloutky, moučkový a vanilkový cukr, rum, citronovou kůru a šťávu dobře umícháme. Do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Připravený krém vlijeme do zapékacích mističek vymazaných máslem a navrch položíme marinované dílky pomeranče. Dezert zapékáme v silně vyhřáté troubě dozlatova.

  • 3

    Podáváme s kopečkem zmrzliny posypané nasekanými oříšky.

Komentáře k receptu