Jahody v meduňkové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 40 g Cukr krupice
  • 10 g Solamyl
  • 20 ks Meduňka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 60 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 127.6 mg
  • Vláknina 3333.3 mg
  • Vitamín A 3333.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme meduňkovou omáčku. K varu přivedeme 300ml vody s cukrem a lístky meduňky. Odstavíme a necháme asi 5 minut louhovat. Poté přecedíme přes jemné síto a smícháme s maizenou.

  • 2

    Jahody odstopkujeme, omyjeme a necháme okapat. Rozdělíme do misek a přelijeme meduňkovou omáčkou. Dozdobíme několika lístky meduňky, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu