Jahodové suflé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 300 g Jahody zahradní
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 306.7 mg
  • Draslík 248.9 mg
  • Vláknina 5350 mg
  • Vitamín A 5350 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody odstopkujeme, několik si jich ponecháme na dozdobení, zbytek nakrájíme na kousky a rozmixujeme v mixéru s citronovou šťávou a 120g cukru.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 210C.

  • 3

    Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Coulis nalijeme do mísy, přidáme dva žloutky. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu a ten opatrně po lžících vmícháme do coulis.

  • 4

    Misky na suflé vymažeme máslem a vysypeme cukrem tak, aby pokryl i stěny. Připravenou směsí naplníme misky, uhladíme a pečeme asi 10minut.

  • 5

    Hotové suflé dozdobíme zbylými jahodami a ihned podáváme.

Komentáře k receptu